Sterker worden

Wil jij sterker worden?

Net als flexibiliteit heeft ook kracht zijn voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld meer gewicht opheffen. Belangrijk is dat kracht in functie staat van je levensstijl. Heb je het gevoel dat je de dingen niet meer kan doen die je vroeger misschien wel kon? Dan kan een coachingstraject bij Il Corpo Sano gericht worden op krachttraining. Kracht maakt, samen met flexibiliteit, deel uit van je mobiliteit. Ze zijn onafscheidelijk en houden elkaar in evenwicht.

Krachttraining: meer spieren kweken

Kracht heeft betrekking op de dikte van je spieren. Als je spieren zou vergelijken met een elastiek: de kracht die je nodig hebt om de elastiek uit elkaar te trekken, dat is de kracht die je aankan (trekkracht in dit geval). Wordt de elastiek dikker, dan heb je meer kracht nodig om deze uit elkaar te trekken. Hetzelfde geldt voor spieren. Bij krachttraining focussen we op de dikte van je spieren, rekening houdend met je motivatie.

Hoe pakt Il Corpo Sano dat aan?

Meer spieren?

Je wilt meer spieren krijgen? Dan kan Il Corpo Sano jou verder helpen. Het is belangrijk dat je bewust kiest voor meer spieren om een doel te bereiken. Gewoon een bodybuilder worden voor de ‘looks’ is geen geldige motivatie voor Gio. We gaan steeds op zoek naar de onderliggende reden waarom je iets wil bereiken.

Begrijpen wat er gebeurt

Zoals de wet van Newton ooit zei: elke actie zorgt voor een reactie. Wanneer iemand met 10 kg duwt op voorwerp A, zal voorwerp B ook terugduwen met 10 kg. Dezelfde lijn kan doorgetrokken worden voor spieren. Elke spier of elke pees is een deel van de ‘ketting’. Il Corpo Sano begrijpt precies wat er gebeurt met spieren en kan daardoor exact de oorzaak aanduiden.

Voorbeeld

Stel: je zou een handstand willen doen en beschikt wel over de lenigheid maar niet over de kracht? Dan gaan we kijken naar de oorzaak. Waarom lukt het iemand anders wel en jou niet? Als blijkt dat je schouder bijvoorbeeld niet sterk genoeg is, dan gaan we daar op inzetten. We focussen ons op datgene wat er echt toe doet. Van zodra dat gelukt is, gaan we door naar het volgende.

Wil jij sterker worden?

Start nu je bewegings- en mobiliteitscoaching bij Il Corpo Sano.

Samen gaan we op zoek naar een intrinsieke motivatie waardoor je beter beweegt.

Wil jij sterker worden?

Start nu je bewegings- en mobiliteitscoaching bij Il Corpo Sano.

Samen gaan we op zoek naar een intrinsieke motivatie waardoor je beter beweegt.