Beweging: ontplooien en bloeien
van je lichamelijke mogelijkheden

Inzetten op je sterktes

Hebben we ontdekt wat jou kan triggeren om beter te bewegen? Dan gaat de coaching verder op dit ‘elan’. Doordat Gio weet wat je sterktes zijn en waar je goed in bent, kan Il Corpo Sano de sessies hier volledig op afstemmen. Omdat niet altijd alles even goed gaat, is het een proces waarbij continu bijgestuurd wordt. Als er iets niet lukt, gaan we op zoek naar de onderliggende reden. Zijn je (fysieke) grenzen bereikt? Dan is het tijd voor rust. Zit je met een hongergevoel? Dan moeten we kijken naar je voeding. De balans vinden tussen beweging, rust en voeding is een evenwichtsoefening die individueel gemaakt moet worden.

Rome is ook niet op 1 dag gebouwd

Eén van de aspecten die vaak boven water komt drijven bij het ontplooien en het laten bloeien van je lichamelijke mogelijkheden is acceptatie. Aangezien elke bewegings- en mobiliteitscoaching een marathon is en geen sprint, kom je regelmatig in aanraking met teleurstellingen, blessures, … Rome is niet op 1 dag gebouwd, hetzelfde geldt voor je lichamelijke mogelijkheden. We leren je om te gaan met dit op een manier zodanig dat je er vrede mee hebt. Je moet niet kijken naar wat anderen doen maar wel naar jezelf. Als je écht iets wilt, is niets onmogelijk.

Hoe pakt Il Corpo Sano dat aan?

Form follows function

Het is belangrijk dat je je lichaam gebruikt waarvoor het gemaakt is. Topsporters bijvoorbeeld hebben een lichaamsbouw met een toegekende functie. Zij zetten daarop in, gebaseerd op hun doel. Met ‘form follows function’ bedoelen we vooral dat je lichaam zich aanpast aan de functie die je het toekent.

Terug naar de essentie

Kort na een eerste intakegesprek hebben we vaak al een goed idee wie je bent en waar je vooral nood aan hebt. Door onze unieke, diepgaande aanpak, die helemaal teruggaat naar de essentie, krijgen we een goed beeld van jou als persoon. Op basis daarvan passen we onze bewegings- en mobiliteitscoaching aan.

Niet trainen in functie van uiterlijk

Een veelgemaakte fout is trainen in functie van je uiterlijk. Dat is niet waar het bij Il Corpo Sano om gaat. Wij vinden het belangrijk dat je traint in functie van een doel zodanig dat je kan rekenen op een fysieke autonomie. Met bewegings- en mobiliteitscoaching zorgen we ervoor dat bewegen terug een plezier wordt.

Wil jij je lichamelijke mogelijkheden optimaal benutten?

Start nu je bewegings- en mobiliteitscoaching bij Il Corpo Sano.

Samen gaan we op zoek naar een intrinsieke motivatie waardoor je beter beweegt.

Wil jij je lichamelijke mogelijkheden optimaal benutten?

Start nu je bewegings- en mobiliteitscoaching bij Il Corpo Sano.

Samen gaan we op zoek naar een intrinsieke motivatie waardoor je beter beweegt.