Flexibeler worden

Je flexibiliteit en lenigheid een boost geven

Flexibel zijn… het heeft zo z’n voordelen. Ben jij minder lenig en wil je dat jouw lichaam elastischer wordt? Dan kunnen we bij Il Corpo Sano ons hoofddoel richten op flexibiliteit. Flexibel zijn maakt, net zoals kracht, onderdeel uit van je mobiliteit. Wil je bijvoorbeeld, zonder problemen, een handstand kunnen? Dan speelt, naast kracht, ook flexibiliteit en lenigheid een belangrijke rol.

Flexibel zoals een elastiek

Als we gaan werken aan je flexibiliteit, dan wil dat zeggen dat we je spieren elastischer moeten maken. Je beschikt misschien al over de nodige kracht om de dingen te doen je wil doen, maar het ontbreekt je aan lenigheid. Jouw spieren kan je het best vergelijken met een elastiek. Hoe verder je de elastiek uit elkaar kan trekken, hoe groter je flexibiliteit (en vice versa). Stel je als lichamelijk doel om flexibeler te worden? Dan breiden we je ‘fysieke bereik’ verder uit als het gaat om lenigheid.

Hoe pakt Il Corpo Sano dat aan?

Realistische doelen stellen

Eén van de dingen die we vaak zien in de praktijk: onrealistische doelen. Doelen die niet haalbaar zijn, zijn extreem moeilijk om vol te houden op lange termijn. Gio helpt jou bij het bepalen van die doelen, afgestemd op je persoonlijke situatie. Wat kan je goed? Wat doe je graag? Op welk tempo? Aan alles wordt gedacht.

Dé succesformule?

Laten we meteen een misvatting uit de wereld helpen: dé succesformule bestaat niet. Iedereen is anders, dat zorgt er ook voor dat ieder individu een andere aanpak nodig heeft om een motivatie te vinden om beter te bewegen. Bij Il Corpo Sano werken we ‘op maat’ van jou en je levensstijl.

Langetermijnvisie

Als je beslist om bewegings- en mobiliteitscoach Gio in te schakelen, kan je niet alleen nu maar ook later rekenen op een ‘fysiek pensioen’. Mits je de nodige inspanningen levert, zonder excuses. Zo kan je de dingen blijven doen die je leuk vindt én waar je goed in bent. Trust the proces.

Klaar om je flexibiliteit een boost te geven?

Start nu je bewegings- en mobiliteitscoaching bij Il Corpo Sano.

Samen gaan we op zoek naar een intrinsieke motivatie waardoor je beter beweegt.

Klaar om je flexibiliteit een boost te geven?

Start nu je bewegings- en mobiliteitscoaching bij Il Corpo Sano.

Samen gaan we op zoek naar een intrinsieke motivatie waardoor je beter beweegt.